Now Reading
Casa Lava by Martín Dulanto Sangalli

Casa Lava by Martín Dulanto Sangalli

The main purpose of this project was to have absolute respect for both the land and its context, seeking to have a minimal impact. The house is fully adapted to the topography of the land area, taking advantage of the existing ground condition. The preexistent nature is preserved: two trees and large stones are used to be part of the house and landscape proposals. A sensitive architecture that understands that, in conjunction with nature, the project increases its power resulting in warmer and cozier environments with high spatial quality.

Ph: Renzo Rebagliati

The parking is located at street level. The first part of the stairs leads us to the social level, where the main garden of the house is located and, close to this, a large white block with arches on the three fronts, where we can find the interior social area (living room /dining room). From this level, it is possible to access through hidden circulations to the service area and, through the helicoid staircase, to the upper level where the bedrooms are located.

Plan Gallery

The house has the following spaces:
 LOWER ENTRANCE LEVEL FLOOR: Parking.

FIRST LEVEL FLOOR: Swimming pool, terrace and outdoor grill, kitchen, laundry and drying room, dining room, living room, guest bathroom.

SECOND LEVEL FLOOR: Master bedroom with closet and main bathroom, bedroom 2 with closet and bathroom 2, bedroom 3 with closet and bathroom 3.

Ph: Renzo Rebagliati

DATE: 2019 / LOCATION: Santa Eulalia, Lima, Peru / AREA: 651.36m2, (site) 176 m2 (built) / PROGRAM: single family house / STATUS: built / DESIGN: Martín Dulanto Sangalli / PROJECT MANAGER: Miguel Gutierrez / COLLABORATORS: Miguel Gutierrez, Gabriel Tanaka / CONSULTANTS: Jorge Avendaño (structure) / PHOTOS: Renzo Rebagliati

Explore more projects on NESS Picks !

© 2020. –NESS & lots of architecture–publishers.