Now Reading
Studious Tranquility: Viettel Academy Educational Centre by VTN Architects

Studious Tranquility: Viettel Academy Educational Centre by VTN Architects

Viettel Academy Educational Centre by VTN Architects Ph. Courtesy VTN

Viettel Academy Educational Centre, designed by VTN architects, is located in a Training Centre Campus at Hoa Lac Hi-Tech Park, thirty kilometers from Hanoi. The project creates a quiet and peaceful space for the trainees to focus on their studies, away from the hustle and bustle of city life. It provides short-term accommodation and training courses for the staff of Viettel Corporation, Vietnam’s largest mobile network operator.

Ph. Courtesy VTN

The area has a cool microclimate as it is surrounded by lakes and abundant green space. The Educational Centre is very accessible from the residential zone and other facilities due to its central location within the campus. It consists of twelve blocks, accommodating classrooms, meeting rooms, halls, and offices. The main blocks are four to five stories and the rest are only two to three stories. These blocks are surrounded by an overflow pool, which not only creates beautiful reflections of the buildings and the surrounding landscape but also helps to regulate its microclimate.

The blocks are connected by multi-level circulation paths, such as corridors, ramps, and staircases, which offers views as well as various quiet areas for studying. Due to the humid tropical climate, a lightweight concrete roof is designed to cover the majority of the semi-outdoor spaces from direct sunlight and also functions as a skywalk.

The first-floor garden system is arranged alternately among the blocks, creating a friendly atmosphere for trainees and bringing them closer to nature. Roof gardens on different floors form a series of hanging gardens that provide students with a relaxing space for interaction during breaks.

The monolithic façade exudes a strong and rustic presence and is made from local bricks. It consists of two layers of brick-wall with voids in-between for insolation. The bricks become the backdrop of activities that are taking place around the building, creating a vivid memory for the participants. The combination of red bricks with the green around brings a harmonious atmosphere with nature.

Ph. Courtesy VTN

DATE: 2018 / LOCATION: Thach That, Ha Noi, Viet Nam / AREA: 2.651 m2 (built) / PROGRAM: Education Facility / STATUS: Built / DESIGN: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects) / DESIGN TEAM: Ngo Thuy Duong, Do Minh Thai, Do Huu Tam / CONSTRUCTION: Delta Corp / CLIENT: Viettel Corporation / CONSULTANTS: / PHOTOS: Courtesy VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects), Hiroyuki Oki

Explore more projects in NESS picks!

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019. –NESS & lots of architecture–publishers.